torsdag, april 27, 2006

Djurplågeri

Hur är människor egentligen funtade som kan behandla ett djur på ett sådant sätt som den här mannen gjort?!?

Av någon anledning hatar han katter. Han fångade en katt i en bur och stack den därefter med ett järnspett upprepade gånger innan spettet trycktes rakt genom kroppen och naglade fast katten i marken. Dessutom sköt han den med 22 luftgevärsskott i huvudet. Ändå levde katten när den påträffades, men avled under transport till veterinär. Enligt tidningen blev en av de medföljande poliserna så illa berörd av kattens skador att denne började gråta och måste lämna veterinärundersökningen.

I går stod en 65-åring från södra Gotland inför Gotlands tingsrätt åtalad för djurplågeri. Men han nekar och kallade sig själv djurvän.

Det var 12-13 april förra året som katten försvann från sitt hem i en socken på södra Gotland. Kattens ägare började leta efter den och hittade den till slut på den närboende mannens tomt. Katten fanns då i buren, fastnaglad med järnspettet i marken. Mannen kom då ut och drog efter flera försök loss spettet och sa att man kunde ta med sig katten. - Jag uppfattade honom som spydig och otrevlig och med en nonchalant inställning till det inträffade, menade kattens ägare. Polis kallades till platsen. Då levde katten ännu och fördes till Lövstas veterinärmottagning men dog på vägen. Dödsorsaken angavs vara chock och utmattning.

Det är bara att hoppas att han får ett riktigt hårt straff.

Läs hela artikeln i Hela Gotland.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skrämmande! Att tänka sig att det finns sådana människor i ens närhet. Man blir ju mörkrädd!

Anonym sa...

Usch fy f**n om man fr ut trycka sig så vad hemskt. Hur kan en människa göra någe så grymt emot ett djur.
Jag har ju svårt att bara ha ihjäl en myra *usch usch*